Formex

Det har knappast undgått någon i inredningsbloogosfären att Formex startar idag. Temat i höst är ”Cosy Minimalism”, vilket låter riktigt intressant tycker jag. Så här beskrivs temat:

”På höstens Formex hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk. Trendtemat ”Cosy Minimalism” hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla.Vi samlas runt en sprakande brasa och njuter av att omge oss med tidlösa materia som råa, trärena ytor, läder, mocka, lin, ull och terrakotta – robusta naturmaterial som håller i längden och som bara blir vackrare och vackrare med åren.
Basen i designuttrycket är elegant, stramt och skulpturalt, med en maskulin känsla. En minimalistisk estetik som är raka motsatsen till prålig och skrytsam.
Det stramt, minimalistiska mjukas upp och får en varm, mysig känsla med hjälp av behagliga, taktila material som grovstickat och mjuka, strukturerade textilier i patchwork- och lager på lager-design. Klassiska rutmönster från herrgarderoben kombineras med grafiska ränder och geometriska, etniska mönster. Här finns tweed och tartan i uppdaterade versioner. ”

”I färgväg satsar vi på en varm och sofistikerad skala. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet. Metallskimrande koppar i olika former är säsongens intressantaste accent.
Känslan i inredningen andas stram, modern retro men med en ny mixestetik som utstrålar en trivsam, tidlös och avspänd elegans. Värme, harmoni och balans är säsongens ledord.”

Det ska bli kul att läsa alla bloggrapporter därifrån de kommande dagarna!

0 svar på ”Formex”

  1. Nu har jag bakat ”dina” äppelmuffins. De blev förbanne mig de första och enda muffins jag bakat, som ser någorlunda normala ut. Goda blev de också! 🙂

  2. Vad kul Jenni! Jag kan erkänna att jag länge hade problem med mina muffins också – tills jag hittade Leila´s recept. Det är helt perfekt! Hon har ju ett standardrecept som sedan varieras på olika sätt. Och så kladdkakemuffinsen förstås – de är annorlunda och ska sjunka i mitten, inte stiga. Och de måste du testa om du inte gjort det! Jag använder de små aluminiumformarna som finns och fyller med vaniljkvark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *