BLOSSA 2011

För nionde året i rad släpper BLOSSA sin årgångsglögg och i år smaksätts den med kaffe rostat av Arabicabönor från El Salvador. Flaskan pryds av koordinaterna från Finca Las Delicias, det plantage där kaffebönorna har odlats. Glöggen finns i rikssvenska Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 oktober, och kan förhandsbokas redan idag. BLOSSA 11 sägs passa utmärkt till mörk choklad med hög kakaohalt, en vällagrad hårdost eller hemmagjord knäck, där man med fördel kan addera en skvätt BLOSSA 11 i knäcksmeten. BLOSSA-flaskan får varje år ett nytt utseende och 2011 står designbyrån Jensen Pamp McCann bakom formgivningen.

Foto: Pressbild

De senaste åren har vi i Finland inte fått chansen att köpa och smaka på BLOSSA-glöggen, då finska ALKO inte tagit in den i sitt sortiment. Det påstås att glöggen inte klarat blindtesterna, att man ansett kvalitén vara för dålig. Hm, jag undrar jag… Är det inte dags att ALKO förjar lyssna lite på konsumenterna i det här fallet kanske? BLOSSA-glöggen sålde ju slut direkt de år den fanns i sortimentet.

0 svar på ”BLOSSA 2011”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *