Uppgradering på G

De senaste kvällarn (läs: nätterna) har jag tillbringat med att scanna nätet efter information, recensioner och tester på Canons olika systemkameror och ett antal olika objektiv. Och sedan läsa och försöka ta in alla denna information. Jag skulle vilja ha, och faktiskt behöver, tre olika nya objektiv, en extern blixt och allra helst en ny kamera också. Det förefaller vara så att bildresultatet ändå mest beror på objektivet och att skillnaden mellan de olika kamerorna är förhållandevis liten, i relation till prisskillnaderna. Jag sitter nu på en Eos 400d och därför är det antingen en 7d eller 60d som är aktuellt. 550d är ju i det närmaste samma kamera som 400d, bara en uppgraderad version, så den hoppar jag över så att säga. Det verkar finnas två läger och jag vet inte hur jag ska kunna välja.
Eller så behåller jag min kamera och satsar mellanpengen på ett objektiv till istället. Ja, det tål att funderas på. I-landsproblem i all ära.

Foto: Eget collage av bilder från Scanidnavian Photo

0 svar på ”Uppgradering på G”

  1. En ny kamera är aldrig fy skam 🙂 Jag har Eos 450D med tre olika objektiv och extern blixt. Har på gång en lite större blixt och skulle mycket gärna också äga ett macro-objektiv. Har stor nytta av de olika objektiven. Satsa på nya objektiv nu och önska ny kamera av jultomten 🙂
    Hälsningar från en glad och ivrig fotoamatör! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *