Skördesöndag

Det blev en annorlunda helg på fastlandet, eftersom regnet oavbrutet öste ner ända fram till sen, sent igår kväll. Planen var ursprungligen att åka på dans med båt och några vänner, men på grund av vädret ändrade vi planerna. Barnvakten var dock redan ordnad så efter att ha skjutsat barnen till mormor för natten åkte vi in till stan och åt en tre rätters meny här. Sedan åkte vi hem och eldade bastun och på det blev det ett vinglas i soffan. Sen slutade det regna, det var varmt ute  och jag blev uttråkad. Så vi hoppade i bilen och åkte på dans i alla fall – och kul var det!

Den här dagen har jag tillbringat bland vinbärsbuskarna och i köket. Nu är alla de vinbär vi ska ha frysta plockade – återstår gör saft- och gelébären. En smulpaj med bär och en kantarellpaj väntar på kvällens gäster.

Foto: Privat

Imorgon inleds min första riktiga arbestvecka på sex år. Det återstår att se hur ofta jag hinner uppdatera bloggen nu i höst, men den som hänger med via Bloglovin´missar förstås inga inlägg!

0 svar på ”Skördesöndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *