Receptmarathon

När detta inlägg publiceras befinner jag mig cirka 150 km söderut på lite jobb, men med teknikens triumf är ju allt möjligt. Jag fick nämligen lite ”bannor” igår för att jag bara skriver om allt gott vi äter men inte publicerar recepten på det. Och det kan hända att jag slarvat med det på sistone. Men är det något recept jag hämtat från nätet så länkar jag ju alltid direkt till receptet – det är bara att klicka sig vidare från länken i inlägget!

Jag scrollade bakåt för att se efter vad som varit på menyn de senast veckorna, och som jag nämnt om i bloggen.
Först har vi tårtan på Deo´s kalas. Orsaken till att jag inte skrev ut något recept på den var att jag i inlägget länkade direkt till det recept jag tidigare publicerat (Midsommartårtan), och som jag nu bara modifierade lite. Så som jag nästan alltid gör med de recept jag använder. Men här har jag nu skrivit upp den nya varianten på tårtan, som blev riktigt lyckad.

Sedan har vi äppelpajen, som jag inte publicerade något recept på eftersom jag gjort det tidigare något år.  Receptet är dock levande och i år har jag gjort så här:

Vad mer har jag nämnt i matväg då..? Ja, förra helgens mysmat på skären då. Vi köpte helt enkelt en påse tigerräkor (med stjärtarna kvar) som vi tinade och torkade av på hushållspapper. Sedan fräste vi dem i lite olivolja, snabbt på hög värme. Pressade på limesaft, pressad vitlök och lite salt. Upp på tallrikarna med en klick citronmajonnäs (färdig på tub) och en limeklyfta. Klart!
Desserten bestod av äppelklyftor som vi stekte i smör, pudrade på kanel och farinsocker och lät det smälta ned. Upp på tallrikarna och så en klick vaniljkvark på. Enklare kan det väl inte bli?!
Recepten på Ooey Gooey brownies och Västerbottensrullen kommer man direkt till via länkarna i inläggen – det är bara att föra pekaren över och klicka på de svarta orden i inläggstexten (oftast ett ”här”). Dvs, här ovan kan man nu klicka sig vidare tillbaka till det inlägget genom att klicka på de svarta orden ”Recepten på…” och från det inlägget sedan vidare till själva recepten.

Är det nåt mer ni önskar recept på så lämna en kommentar så ordnar jag det!

0 svar på ”Receptmarathon”

  1. Tack för dessa! Nya recept är alltid kul! Vi har redan provat äppel med farinsocker, kanel och vaniljkvarg. Det gick verkligen hem hos mannen 🙂 Han ”beställde” det till nästa dag igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *