Magisk sensommarnatt

Helgen har jag och barnen tillbringat på villan, medan maken har suttit i tröskan och svettats. Vi har haft det riktigt, riktigt skönt. Han kom ut sent igår kväll i skymningen och åkte igen imorse.  Men vi hann med bastu, lite vin och kortspel i skenet av stearinljusen.  Vilken kväll det var.  Solnedgången och ljuset därefter var helt magiskt. Och på andra sidan ön lyste fullmånen upp den inre viken. Flammande eldfärger på en sida, blått på den andra. Jag gick med kameran längs skogsstigen och funderade om det kan bli vackrare än så här?

Det är vackrast när det skymmer
All den kärlek himlen rymmer
Ligger samlad i ett dunkelt ljus
Över jorden, över markens hus
Allt är nära, allt är långt ifrån
Allt är givet människan som ett lån

Pär Lagerkvist

Foto: Privat

0 svar på ”Magisk sensommarnatt”

  1. Mäktigt! Sitter som bäst och funderar på vår utsida av huset. I höst ska den äntligen(!) få hjälp. I helgen har det påbörjats lite grann. Sneglade lite på funkishusen som du har i ditt arkiv och om jag inte är riktigt ute och cyklar skulle det ju inte va så svårt att få en sån stil på vårt fyrkantiga hus… 🙂 Det svåraste är väl att övertyga sambon…/ML

  2. Jo, det är rappat. Precis. Som jag sa skulle det inte vara så mycket fix, men jag tror jag är ensam om de funderingarna i detta hus 🙂 Blir troligen ljusgrått med vitt runt fönstrena och mörkgråa dörrar. MEN jag kan ju alltid försöka övertyga sambon ännu 🙂
    Ses i september! /ML

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *