Kräftskiva

Jag skrev om kräftskivornas tid igår och blev inspirerad att göra ett collage. För vår egen del brukar vi ha svårt att hinna med någon särskild kräftskiva i augusti numera, eftersom det är skördetid både då det gäller jordbruket och alla bär som man vill få in i frysen till vintern. Plus svampen.  Istället brukar vi ha kräftskiva på Villaavslutningen, som alltid infaller den sista lördagen i augusti. Så blir det även i år. Skulle jag få välja fritt skulle jag gärna duka med dessa läckerheter i traditionsenliga kräftfärger:

Skål från Marimekko, kräftsknivar från Hackman och kräfttång från Fiskars, metalltvål som tar bort fisk- och skaldjursdoft från händerna från Sagaform, snaps- och vattenglas också de från Sagaform, karaff från Eva Solo och lyktor Kivi från Iittala.

Foto: Eget collage av bilder från ovanstående sidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *