Vemod

Det var en bitterljuv känsla att vakna till en strålande morgon på Tallören idag. Den sista sommarlovsmorgonen, och den sista morgonen som vårdledig med barnen. Det är aldrig kul att packa och åka hem från villan, men idag bar det emot mer än någonsin. En sexårig epok är slut och nu är det dags för dagis också för Amadeus, som snart fyller tre. Antonia börjar förskolan och jag ska ge mig hän åt några jobbprojekt, mer arbetssökande samt distansstudier. Allt har sin tid men visst är det vemodigt. Så här råg reaktionerna ut vid frukostbordet imorse när vi förklarade för barnen att dagis öppnar imorgon.

Innan vi åkte hem städade jag upp hela stugan, målade de allra sista brädorna (det blev 1-0 till getingarna som byggt bo innanför) samt tvättade en matta på gammalt hederligt vis.

Barnen metade från bryggan och fick flera fina abborrar. Antonia älskar att fiska, medan Amadeus är lite mer reserverad mot dessa varelser. Idag ville dock inte heller Antonia hålla i sin fångst själv, så pappan fick rycka in.

Foto: Privat

Summa sumarum tror jag barnen är nöjda med sitt sommarlov och underbara helger i skärgården har varvats med lite tråkigare lekdagar hemma, trevligt besök från Sverige, en hel del annat fint umgänge och några utflykter också.  Jag och maken ska dra det sista ur sommaren ikväll med en flaska rött och en tapastallrik.
Vi ses på andra sidan, så att säga!

0 svar på ”Vemod”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *