Fredagssvep i semestertider

Mitt i semestertider slår vi till med ett litet fredagssvep, för att kompensera de senaste veckornas magra bloggande. Håll till godo!


Min mormors ljusrosa rosor är säsongens sista och nu har också de snart blommat ut. Det påminner mig om att det bara är en vecka kvar av juli – sedan är det dags att börja tänka på hösten. Dagisstart, jobbsökande och annat trist…

Jag vet inte vart den här sommaren tog vägen. Trots att vi sommaren 2010 hade fullt upp med det stora trädgårdsprojektet här hemma, hann vi ändå med mycket mer roligheter då känns det som. Fler spontana utflykter, mer tid på villan och mer tid tillsammans. I sommar har vi ju inte gjort nånting överhuvudtaget!

Apropå höst ja – H&M:s höstkatalog damp ner i postlådan häromdagen. Mina förväntningar var stora efter fjolårets kataloger, som jag bokstavligen hade kunnat kopiera rakt av till garderoben. Men i år blev jag lite besviken. Hittade just ingenting. Antonia behöver mycket nytt, och vad skulle man inte ge för att få klä henne så här?!

Men nej, hon bestämmer själv, och då blir det mjukisbyxor och tröja – i lila. Strumpbyxor, stickat, grått och beige – allt går bort för henne. Surt värre för mamman.

H&M Home bjöd dock på en hel del fina nyheter, som till exempel dessa handdukar i fina färger och mönster.

Något annat som damp ner i postlådan häromdagen var ett paket med nya böcker från AdLibris. Ett gäng pocketböcker som semesterläsning bland annat.

Nu blev det Anna Janssons böcker, eftersom jag tror jag läst alla av Mari Jungstedt. Den senaste gjorde min längtan efter att få besöka Gotland ännu större – nu SKA jag verkligen dit nästa sommar. Förresten utspelar sig väl Janssons böcker om Maria Wern också på Gotland, så längtan lär ju inte bli mindre…

Med i bokpaketet fanns också denna skatt – Micke Björklunds allra första kokbok! Den intog direkt paradplatsen på kokbokshyllan i köket, förstås.

Den klickade jag hem samma dag som den kom ut, den 11 juli, så den hann inte ens upp på min Önskelista. Jag har ju lovprisat Micke tidigare här i bloggen och boken är verkligen superfin!

Något som fanns på min Önskelista tidigare var ju denna serie. Den kan jag dock stryka från listan nu, eftersom familjen Klarin-Nilsson hade ett fint paket med sig från Sverige när de var på besök för ett par veckor sedan. Tack för det! Nu återfinns servisen ute på Tallören och funkar både för isvatten, saft och mojito!

Och nu är det helg igen, och vi åker självklart ut till Tallören ikväll. Tropisk värme blandat med åskskurar utlovas, så jag hoppas på ett riktigt naturskådespel för en gångs skull.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *