På köksbänken

Efter att ha tillbringat förmiddagen hos våra fina grannar med nyrenoverat och tipptopp städat hus, såg jag vårat eget med ganska oblida ögon när vi kom hem igen. Ingen ordning någonstans, varken i hall eller kök. Skorna kastade huller om buller i varandras lådor och i köket tycks igen ha någon skillnad vart dom lägger den rena disken eller kexpaketet. För att inte tala om köksbänkarna som med tiden blivit fullbelamrade med hushållsmaskiner, förvaringskorgar, burkar och sockerskålar.

Så efter ett ryck har jag nu skapat lite mer ordning i kaoset, i alla fall i köket. I ”min”  hörna finns de tre saker jag inte kan leva utan – brödrosten (jag rostar allt mjukt bröd, även rågbrödet), soda streamern och Kicthen  Aiden.

Det är väl Jonas´ hörna kan man säg, eftersom han är den som dricker kaffe. Mixern blir sällan använd numera men var oumbärlig under babytiden. Och vattenkokaren används till allt, både matlagning och för tévatten. Vi är inne på den andra av samma modell på fyra år – välanvänd som sagt.

Ungefär i samma stund som jag plockade om bland maskinerna dök dessvärre ett nytt habegär upp. Jag  behöver vill ha en ny handvisp. När jag bakar bakar jag mycket och för att vara effektiv vill jag kunna köra med handvisp i en skål medan Kitchen Aiden kör en annan. Den jag har nu fick jag ärva efter min farmor, så den är köpt på 60-talet och har sett sina bästa dagar.

Nå vad är det då som jag vill ha? Jo, en Dualit förstås. Men det är långt till jul, så jag får väl börja spara själv nu om det ska bli verklighet!

Foto: Privat samt via Royal Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *