Måla hela världen

En helg i arbetets tecken är till ända.

Det är nu drygt sju år sedan vi började bygga på Tallören, och enligt instruktionerna för den färg vi valde – en färg vi idag ångrar bittert – borde vi ha grundmålat samt målat två varv med slutlig färg redan den första sommaren. Det är nu alltså hela sju år sedan, och nu, först nu, kommer via att bli klara med det andra varvet färg. Det är helt sjukt hur mycket tid allting tar, och än har vi inte ”bara varit” någon sommar där, utan jobbat mest hela tiden. Men så kom det också två barn, en burnout och sjukdom och död emellan och slog ner oss på knä.

Några målartalkon har det inte heller blivit. Alla har ju fullt upp med sitt. Så vi har knegat på, när barnen sovit och när vädret tillåtit det. Förra helgen målade vi lidret klart andra varvet och den här helgen har jag målat nästan två hela väggar på villan. Nu återstår drygt en halv vägg, sedan sätter vi punkt med den felvalda färgen och vilar från allt målande i några år. Nästa gång blir det en helt annan färg – dessvärre måste vi då välja täckande färg, om det ska vara möjligt.

Nuvarande färg är den jag kryssat över, den inringade är den vi önskar att vi hade valt.

Under tiden har Jonas jobbat i bastun. Den som skulle vara klar till förra midsommaren, ska nu, kanske, stå klar till årets midsommar. Han har monterat bastulavarna och gjutit en betongplatta som kamin ska stå på. Planen är att skorsten och kamin ska monteras imorgon.

Foto: Skärmdump från Tikkurila samt privata bilder

Fortsättning följer…

0 svar på ”Måla hela världen”

 1. Hej!
  Vad roligt det ser ut med byggandet!
  Jag jobbar på ett byggforum och jag skulle tycka det var kul om ni ville skriva lite där. Jag kan erbjuda en morot.
  Mejla mig gärna så berättar jag mer, det vore kul att följa era projekt lite närmare!
  Vänliga hälsningar
  Helgi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *