Valborg och 1:a maj 2011

Så var denna helg slut. Trots avsaknaden av värme så blev den riktigt bra. Igår fixade jag hemma med fönstertvätt och dessertförberedelser på förmiddagen, på eftermiddagen var vi bjudna på kaffe till grannarna och sedan fortsatte vi kvällen hemma hos oss med dem, med grillat och obligatorisk skumpa Valborg till ära.

Imorse lastade vi sedan båten full med all packning, sjösatte den (under vissa prekära omständigheter) och åkte ut till Tallören. Jag har ägnat hela dagen åt att vårstäda där. Slänga ut alla mattor och sängkläder, sopa och torka golven, torka ur alla kökslådor och skåp, plocka in alla nya matvaror, bädda rent i sängarna, sortera genom barnens reservklädförråd osv. Jonas har påbörjat arbetet med att skyffla ut sanden som han körde dit med tarktor på isen före han bröt benet. Egentligen skulle ju sandhoparna ha jämnats ut med skopan var det tänkt, men så långt hann vi aldrig innan det gick på tok.
Så nu är det spaden som gäller. Men vad gör man inte för barnen…

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *