Fredagssvep

Här kommer ett litet fredagsvep inför helgen. Håll till godo!

Igår var jag och Amadeus och handlade lite färdigt drivna örter. Vi brukar ha en kruka på uteplatsen, bara att gå ut och klippa av sådär mitt i matlagningen, och de sorter jag inte kan leva utan är citrontimjan och basilika.
Amadeus charmade personalen på ett ögonblick, fick en egen kasse med en egen, gratis viol i och en rabarberstjälk att tugga på. När damen sedan knep ett blad av en planta och sa att han skulle få smaka på godis tyckte jag dock det lät lite konstigt. Örter smakar väl knappast godis?
Men så fick även jag ett blad i munnen och döm om min förvåning då det var det absolut sötaste jag någonsin smakat i mitt liv. I samma sekund insåg jag vad det var för planta – stevia!

Denna växt som jag läst så mycket om i vinter, forskat i var man kan få tag i produkterna i Finland och förbannat sockerindustrins makt för importförbudet. Ni känner väl till stevia – det helt kaloritomma och naturliga sötningsmedlet, som är förbjudet i Finland på grund av dess hot mot sockerindustrin? Här kan man beställa det!

Apropå socker och rabarber ja… Det gäller att ta vara på de spröda stjälkarna nu så i helgen blir det nog smulpaj med rabarber igen. Sååå gott med vaniljsås, och enkelt att laga och ta med till villan också.

Det här är annars ett nytt recept jag skulle vilja testa också. Det låter ju för underbart. Receptet finns här.

I inredningsväg suktar jag just nu efter dessa produkter i Hemtex´s serie ”Postmark”, som skulle passa bra ute på Tallören.

… Men jag har infört köpstopp för mig själv då det gäller inredningsprylar nu för ett halvår – tro det eller ej! Istället ska vi satsa på utsidan och att uppdatera tekniken.

Som jag nyligen berättade så fick jag ett plötsligt, akut behov av att uppgradera mig på teknikfronten. Min gamla telefon var verkligen just gammal och att skaffa en ny har känts som ett oöverstigligt hinder eftersom jag varken haft tid eller kapacitet att hänga med i utvecklingen. Så utan att själv sätta mig in i saken – något jag annars alltid brukar göra – så stegade jag in på den gigantiska elaffären och sa vilka krav och vilken budget jag hade. Fem minuter senare hade jag både ny telefon och anslutning och därmed kan vi nu stryka en sak på önskelistan.

Och sist men inte minst – nu gäller det att ta vara på tiden. Det här lär ju vara den bästa – mellan hägg och syren…

Trevlig helg!

Foton: Privata samt bilder från Allt Om Mat, Hemtex, Samsung m.fl.

0 svar på ”Fredagssvep”

  1. Hej där 🙂 Nu var det ett tag sedan jag hälsade på här, så det var ju bra att du påminde mig 😉
    Receptet är utskrivet och måste absolut testas i helgen 🙂
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *