Blivande lekstugan på plats

Här ser ni lite av det som hänt hos oss den senaste veckan. Lekstugan, eller den blivande, har fått komma ut i ljuset – efter två och ett halft  år i garaget. J började bygga den för flera år sedan men vi konstaterade sedan att den blev för stor för att passa som lekstuga. Och där stannade också arbetet av, typ. Av och an har vi pratat om att sälja den som förråd eller dylikt, men eftersom ingen hunnit färdigställa den så har vi inte annonserat ut den heller.

Häromveckan kom saken på tal igen och då bestämde vi oss för att behålla den och bygga den klart. En grund av grus och betongplattor fixades till och skapelsen forslades ut från garaget och upp till lekhörnan i trädgården. Och plötsligt, när den fick komma ut i friheten, blev den hälften mindre och alldeles lagom i storlek!

Foto: Privat

Nu kliar det nåt otroligt i mina fingrar att få den klar – och det snabbt. Antonia drömmer om att få tillbringa både dag och natt där med sin kompis och låtsastvilling Ella, som kommer på besök i början av juli. Men jag – och hon – får nog inse den bistra sanningen. Ingen kommer att hinna både gipsa insidan, spackla, slipa, måla och också måla utsidan klart – samt inreda den – på bara fyra veckor. Förmodligen vore det helt möjligt i vilket annat hus som helst – men inte här, där sommaren innebär jobb 18 h i dygnet för husbonden. Målar och inreder gör jag så gärna, men skruva upp gips – nää – jag är inte ens anförtrodd en skruvdragare.

PS Och jo, den ska vara svart – helsvart – med vit dörr.

7 svar på ”Blivande lekstugan på plats”

  1. Jättefin! Och en lekstuga kan väl inte bli för stor heller. Bara den ryms på tomten så. 🙂 Vilken härlig och rejäl gungställning ni också har. En sån skulle våra killar gilla, men vårt hus står tyvärr på en sluttningstomt, med väldigt få plana ytor. Så nu får de slåss om den enda gungan vi har.
    Det ska bli kul att få se hur lekstugan ser ut när den blir färdig sen. Nångång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *