Påsk 2011 – en summering

Mitt livs varmaste påsk är över och som så många andra känns det onekligen som en fantastisk helg. För min egen del kunde den gott ha bjudit på mer vila och mindre slit, men mellan passen i köket, passen med lövräfsan och passen med skurborsten i båten så har jag klämt in några stunder i solstolen också. Och säg en påsk när man på våra breddgrader har kunnat gå omkring en hel dag i shorts förut? Under min livstid har det då aldrig hänt. Och igår hade barnen poolpremiär utomhus. I badbaljan. För poolen vägrade jag blåsa upp. Det är ju faktiskt bara april.

Tre dagar på raken har vi haft matgäster och hur kul det än är så är det onekligen slitsamt också, speciellt eftersom man inte fått så mycket som ett handtag i köket. Köra traktor går ju bra, men plocka ur en diskmaskin kan man ju inte med ett oläkt benbrott. Eller…?

Löpningen har fått lida denna helg. Jag har vilat från den helt enkelt. Mest på grund av alla andra måsten under dagtid – och en ständig promillehalt kvällstid. Men cykla går ju an ändå, och sent igår kväll efter att jag plockat ur diskamskin nummer fem för dagen, tog jag mig en tur ner till hamnen, så där dagen efter islossningen. Synd att man inte kunde fånga fågelsången på bilderna. Men öppet vatten är bra nog.

Foto: Privat

Och nu skulle det faktiskt vara skönt med lite vardag ett tag. Men faktum kvarstår – om fyra dagar är Valborg här. Vart tog april vägen?

0 svar på ”Påsk 2011 – en summering”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *