Långfredag

Det är ingen risk att denna Långfredag skulle kännas för lång! Vi har varit ute hela dagen i det fantastiska vädret. Scillorna har kommit fram och nunneörterna likaså.

Jag har räfsat löv i flera timmar, i kortärmat, tvättat och städat bilen, skurat trädgårdsmöblerna och tagit fram dynor och parasoll till dem, pysslat påskkort med Antonia och sanerat (eller försökt) flytvästarna som en viss slarver glömde i båten i höstas. Och så har vi satt fjädrar i riset utomhus också.

Nu har vi ätit lax till middag och fyllt på med lakritsglass och hjortronsylt. Lakrits och hjortron är en häftig kombination – pröva! I den här boken finns ett recept på lakritsglass med hjortronmylta och här är ett annat med samma smaker.

Nu ska vi ut i solen igen och ta hand om lövhögarna samt ta en tur till hamnen för att se hur långt islossningen kommit.

Foton: Privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *