Fredagssvep

Sent omsider kommer här ett litet fredagssvep. Det har varit full rulle denna fredag med veckostädning på förmiddagen, och en cykeltur med barnen som fick äta vårens första glasstrutar utomhus i stålande solsken. Därefter stressade jag iväg på ett arbetsuppdrag, som lämpligt nog skulle utföras i ett av stadens köpcentrum. Jag passade på att kika på Kapp Ahls nya kollektion Vintage stories, som hade köpstart idag.


Underbara kläder och accessoarer i sekelskiftesstil, både för mor och dotter. Till och med en dopklänning ingår i kollektionen. Här är några smakbitar som jag inte skulle tacka nej till.

Lite vintage är det nog också över den outfit jag ska ha imorgon på vårfesten här i byn. Köpte lite bijouterier som jag tyckte skulle passa bra till klänningen som jag ska ha på mig.

Nu ska jag mysa i soffan med ett glas vitt och den här underbara tidningen, där det bland annat bjuds på flera recept ur nya boken Mina Efterrätter av Elisabeth Johansson.

Jag blev sugen på att testa kombinationen lakrits och hjortron, och även receptet på chokladterrin och svartvinbärssorbét. Att choklad och svarta vinbär passar ihop vet jag från tidigare, jag brukar nämligen göra en chokladtårta med vaniljsås och svartvinbärssylt i. Den är helt underbar. Här finns receptet.

Det här låter minsann inte heller så dumt. Alla som känner mig vet att chokladmousse är (eller var, i mitt förra frossarliv) en av mina största laster och kan det bli bättre än i kombination med både brownie och hallon?

Nu dags för fredagsmys alltså. Imorgon är det fullt ös – medvetslös som gäller gissar jag!

Trevlig helg!

Foton: Privat bild samt tunade bilder från AdLibris, Allt Om Mat samt KappAhl

0 svar på ”Fredagssvep”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *