Det bästa brödet

Jag hann inte riktigt med den här veckan. Jo, båten är tvättad och vaxad. Och flera väskor är redan packade. Men J har legat däckad i angina (sv. halsfluss) igen hela veckan, och fortfarande ligger det lite is kvar där vår båt ska stå i hamnen, så helgen är ännu ett oskrivet blad. I bästa fall blir det en Valborg på Tallören, men risken är stor att vi får fira hemma. Eller måste, heter det ju.
Att det är Valborg spelar dock ingen större roll tycker jag – det var ju nyss påsk. Och innan jag helt glömmer bort det, så kommer här receptet på världens bästa bjudbröd. Ett brytbröd med riktigt vacker färg, och lite ovanliga men angenäma smaker. Perfekt både till en soppa, till buffébordet eller till en grillmåltid.

Det är min mammas väninnas recept, som jag fick efter att vi blivit bjudna på det flera gånger. Om det är något recept ni ska testa, så är det detta. Jag bakade det två gånger under påsken.

Samlade runt ett brytbröd hos S & A på Värlax i mars 2004. Från vänster Jonas, min älskade, saknade pappa, mamma, S och A. Svunna, bekymmersfria och lyckliga tider. Det är sju år och en hel evighet sedan dess.

0 svar på ”Det bästa brödet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *