Flickrum

Smyger vidare från tema barnrum till tonårsrum. Här är en bild på ett annorlunda flickrum. Snyggt – och långt, långt borta från det som en gång var mitt eget.

När jag fyllde tio år fick jag flytta in i ett alldeles nytt, och nyrenoverat rum på hela 20 kvadrat. Två fönster, snedtak på ena halvan och egen garderob. Oj vilken lycka. Min mamma bestämde att jag skulle ha ett vitt rottingmöblemang, och för pengar som tidigare sparats åt mig på eget konto inhandlades en vit rottingstol med tillhörande bord och hylla. Sedan sydde mamma sängtäcke, gardiner och stolsdyna i ett blommigt, somrigt tyg. En ny, stor rosarandig trasmatta med fransar inhandlades och flickdrömmen var total. Året var 1987 och idyllen fick råda ett  år innan väggarna började tapetseras med OKEJ-planscher. Vem stjärnan på dem var låter jag vara osagt… Ähum.

Rottingmöblerna finns kvar än idag, här. För hur fel dom än är, så finns det ju liksom inget alternativ. Vissa saker måste bara få följa med.

Foto: via homelife.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *