En klassiker

Apropå Pippitröjorna, eller Fiskartröjorna, som jag bloggade om häromdagen, kommer här ett litet collage på olika varianter av dem. Jag köpte den mellersta modellen åt barnen, och hittade dem på en leksaksaffär inne i Vasa. Holebrooks modell har jag själv i marin, den finns att beställa på Balders Hage, både i vitt och marint samt för barn och vuxna. Priset här nedan är för barnstorlekar. Lindex har just nu en egen variant i sitt sortiment också, men med knappar istället för snöre.

Foto: Eget collage av bilder från ovannämnda sidor

Ernst Kirchsteiger brukar synas i det klassiska mönstret, som  Holebrook beskriver så här:

This pattern goes way back to the 19th century, originally worn by the hardworking fishermen in Bohuslän, Sweden. Also worn by the famous charachter from Astrid Lindgren, Pippi Långstrump. The sweater has been and is always going to be trendy there after. Holebrook Swedens best selling sweater so far, and have been in production since 1995. Fisherman really is, like Holebrook, ”The true nature of Sweden”.

Det blev kläder för hela slanten här idag, men det är ju kul det också. På inredningsfronten befinner jag mig  just nu i en gråzon – man längtar efter våren men vårlökar och skira gardiner känns ännu helt malplacerade med tanke på hur det ser ut utanför fönstren. Därav dessa sidospår. Å andra sidan är det ju samma sak på modefronten – det råder klädlimbo just nu.

0 svar på ”En klassiker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *