Kladdkakor

Helena skrev idag om kladdkakor och frågade vilket favoritrecept man hade. Så då kan jag naturligtvis inte låta bli att tipsa om mitt. Eller, det är ju inte mitt recept i den bemärkelsen. Det är den åländske kocken Mikael Björklund som bakade denna variant i finlandssvenska TV-programmet Strömsö för flera år sedan. Genom mitt arbete som redaktör hade jag förmånen att träffa och intervjua honom flera gånger och Mikael är en av mina absoluta favoritkockar. Han har vunnit Årets Kock-tävlingen i både Finland och i Svergie och driver nu bl.a.  ÅSS Paviljongen i Mariehamn på Åland.  Här kommer receptet!

Foto: Eget collage

PS Fler smaskiga recept hittar ni hos Jennie, som samlat alla sina kladdkakerecept i detta inlägg.

0 svar på ”Kladdkakor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *