Dessertsöndag

Årets första riktiga vårvinterdag har jag mestadels tillbringat inomhus med en febersjuk Antonia. En länk gjorde att jag överlevde, och även kände att jag kunde kosta på mig att testa två desserter som jag varit nyfiken på en tid.
Den första var klassikern Key Lime pie, som jag aldrig tidigare lagat. Key Lime pie har sitt ursprung från Key West, som är en halvö utanför Miami i USA. Pajen har fått sitt namn av de små söta limefrukterna som växer där. Jag gjorde en lite annorlundavariant på den. Jag utgick från Leilas recept, men istället för att grädda den och sedan kyla den över natten använde jag gelatin och kylde den några timmar. Helt okej blev den, men för söt för min smak. Det ingår inget socker i receptet, men den kondenserade mjölken är söt nog ändå.
Den andra desserten var den hemlagade glassen som jag bloggade om tidigare i veckan. Nu äger vi ju ingen glassmaskin och någon glukos hade jag inte heller hemma. Så jag använde honung istället – det ger samma effekt, men tillför förstås lite smak också. Och så blir ju förstås inte konsistensen lika bra som i en glassmaskin. Men visst var den god, och med hjortronsylt till så blev det ännu bättre. Väl värd att pröva! Här finns receptet.

För några veckor sedan skulle jag säkert ha tyckt att det smakat ännu bättre. Det är ju nackdelen med LCHF – de få gånger man verkligen ska unna sig något sött, så tycker man inte ens det är gott längre…

Foto: Eget collage med bild från menyse.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *