Decomax

Här är alltså min nya leksak i köket! En Decomax dekorationssprits. Det är en relativt ny produkt och är perfekt när man ska spritsa t.ex grädde, kristyr eller annat som man behöver göra stora mängder av, eftersom den rymmer hela 3 dl. Man kan smälta t.ex choklad i Decomaxen direkt i micron – den tål värme, micro och diskmaskin.Spritsen levereras med sex olika munstycken. Det finns också en mindre variant som heter Decopen. Den rymmer 0,9 dl. Med den kan man dekorera maträtter med olika såser och på så sätt skapa ett proffessionellt intryck. Finns hos Mika Design, som alltså också levererar till Finland.

Foto: Via MikaDesign.se

Jag testade min för första gången idag och resultatet blev chokladcupcakes med vaniljfrosting. Eftersom jag aldrig kommit överens med vanliga, mjuka spritspåsar har just spritsningen varit det jag ogillat med att laga cupcakes. Nu blir det ändring på den saken!

Foto: Privat

0 svar på ”Decomax”

  1. Wow, låter som en prima hjälpreda i köket! Det finns ju inget äckligare än de där tyg spritsarna, när man spritar tex grädde så kramas vätskan genom tyget, hyi! 🙂

  2. Den spritsen såg jag i nån tidning, men jag har inte sett den i nån butik ännu. Tror att jag ska beställa en sådan vid lämpligt tillfälle! För jag blir så himla irriterad på vanliga spritsar som ofta har för stora hål för tex garnering av pepparkakshus. Lockena i inlägget ovanför såg också intressanta ut. 🙂

  3. Fungerade inte alls för mig! Locket höll inte tätt, whoopiesmeten stannade kvar i själva behållaren då den kletade fast i kanten. Tog fram min mormors gamla vevsprits. Blev finfina whoopies! Gick något bättre då jag tidigare gjorde petit chouxer med den, men även då var det problem med att smeten fastnade i kanterna. Blir mycket svinn då inte all smet kan användas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *