Champagnesurpris

Fredag – lite svårt att fatta med en extra söndag igår, och lördag i onsdags. Veckostädning borde alltså vara på programmet idag, men det insåg jag för fem sekunder sedan så jag tror vi hoppar över idag. Har scannat receptet på den fina desserten som vi åt både på Nyårsafton och Trettondagsafton. Receptet kommer ur julens nummer av Lantliv, men jag har som sagt ändrat lite på det. Vitchokladmoussen blev för lös, och det var alldeles för stor mängd av den, så jag gjorde en annan version av den som blev betydligt bättre. I hallongelén kan man också öka lite på gelatinmängden – om man inte gör det måste man nästan frysa desserten en stund innan man slår på vitchokladmoussen, för att de  olika skiktena inte ska rinna ihop. Jag använde det söta och supergoda mousserande vinet Asti Gancia till gelén, och serverade sedan samma vin till desserten.
Ikväll blir det mera god mat när jag ska på styrelsemdiddag hit.

Trevlig helg!Foto: Eget collage av bilder scannade ur Lantliv

0 svar på ”Champagnesurpris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *