Året som gått

1.1.11. Ny månad, nytt år.

Bakom oss lämnar vi ett år som för vår del mest gått ut på en slitsam renovering, utbyggnad och trädgårdsombyggnad. Detta projekt tog all vår energi under hela vårvintern, sommaren och hösten och vi har varken haft tid eller energi att göra något annat, vara sociala eller planera för andra projekt.

En kort tillbakablick kanske?

I januari snöade jag in på årets färg, turkos, beställde väggtexter och skottade snö – den som aldrig tog slut. I februari sprängde vi ut hela hallen och hela mars och april levde vi pga detta i fullkomlig misär utan varken värme eller el i hallen, källaren, gästtoaletten, duschen och bastun. I januari började jag också ett nytt liv med träning och diet och gjorde mig av med tio extrakilon. Vi längtade efter islossningen och villalivet. Jag pysslade med mindre trädgårdsprojekt medan Jonas byggde formor till grunden där markstenen skulle läggas. Vi njöt av lugnet på Tallören under helgerna och jag målade där varje ledig stund. På sensommaren plockade vi bär och svamp, så mycket vi kunde och hann. Och äntligen kunde vi sitta och njuta en stund av vad vi åstadkommit i trädgården. Vi åkte på välbehövlig semester till goda vänner och nu väntar vi på att få träffa dem igen i sommar. Vi fick ny gräsmatta lagom tills sommaren var över, och sen var det dags att skörda och Jonas flyttade in i tröskan ett par veckor. Vi firade Deo´s 2-årsdag och plockade massvis med trattkantareller. Vi fick gott om äpplen och jag gjorde gelé dagarna i ända, av vinbär, äpplen och ännu mer vinbär.
I oktober kunde vi börja inreda i hallen, då trädgårdsprojektet äntligen var klart. I november följde kalas på kalas i släkten och Antonia fyllde 5 år. Sen kom advent och hela december bloggade jag mest om julen och inredning i julfärger.

Och nu är det dags för nystart igen. Denna vecka återstår ännu en större middagsbjudning hemma hos oss på Trettondagsafton och på fredagen ett restaurangbesök, men sedan ska jag återuppta min träning igen som blivit lidande hela november-december. Hur det blir med bloggen återstår ännu att se. Jag vill gärna prioritera andra saker, som jag inte hunnit med de senaste året. Men inget står ännu skrivet i sten.

En sak är dock säker – i år kommer jag INTE att inreda i årets färg, som är kaprifol, eller honeysuckle. Not really my cup of tea…

TACK alla ni som tittar in och läser min blogg, och speciellt alla ni som lämnat kommentarer och hälsningar under det gångna året. Utan er skulle det inte alls vara lika roligt att blogga!
Gott nytt år önskar jag er! Jag ska försöka hitta lite inspiration nu så att jag kan återkomma snart med nya, fräscha inlägg.

Foton: Översta bilden privat, nedersta Pantone

0 svar på ”Året som gått”

  1. God fortsättning på nya året!
    Har just kokat ”djävulssylt”, dock med färska tomater. Supergott!! Tack för fint recept : )

  2. Gott nytt år! Hoppas att du fortsätter blogga även i år. Honeysuckle och kaprifol står vi nog över här också. Skönt på sitt sätt att bo i ett gammalt hus där inga nya trender ens egentligen passar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *