Söndag – andra advent

Det blev inget pepparkakshus idag – vi åkte och skrinnade istället. På eftermiddagen kom sedan goda vänner på glögg, eller rättare sagt äppeltoddy med tilltugg, och nu har jag avverkat en skön promenad i snöfallet och lyssnat på denna gamla favorit. Men imorgon är det röd dag igen i den finländska almanackan, vilket betyder att vi kan vara hemma och pyssla imorgon också. Och degen står klar i kylen och väntar. Nu ska jag ta mig ännu en glögg och rita av husmallarna färdigt till imorgon.
Det där med glögg och tilltugg är annars lite knepigt tycker jag. Salt, sött – eller helst både och. Men jag är inget fan av pepparkakor så ädelost och pepparkakor är ingen hit för min del. Här finns dock några tips som kan vara värda att testa. Bilderna kommer från samma sida och de ser onekligen lockande ut.

Foto: Collage av bilder från Coop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *