Julgodis och julmuffins med modifikation

I helgen har vi bl.a. hunnit ägna oss åt lite julstök – i ett nu före detta nystädat kök. Maffiga muffins smaksatta med choklad och apelsin och med en krämig apelsinfrosting samt knäck blev resultatet. Med blandad förtjusning, kan tilläggas. Jag gillar inte de klassiska pepparkakskryddorna och torrkakor äter vi inte, varken med dadlar, plommon eller annat i. Men choklad tillsammans med apelsin är en julsmak för mig och en smakkombination som jag gillar och tycker funkar fint. Till skillnad från maken, som inte kan begripa sig på detta smakäktenskap. Apelsin ska överhuvudtaget inte förekomma i mat anser han.
Knäcken gick hem hos familjens minsta godisgris, medan Antonia valde bort båda delarna för att istället vräka i sig en låda av mormors ”spritsar” (småbröd).
Imorgon blir det tidig väckning här då det nalkas Luciamorgon på dagis. Spännande!

Foto: Privat

0 svar på ”Julgodis och julmuffins med modifikation”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *