Djävulssylt

Sent inlägg idag igen. Det beror dels på modemproblem, dels på att jag tillbringat nästan hela dagen i köket. Har förberett desserten till lördagens tjejmiddag, bakat muffins på alla ledsna bananer i fruktfatet, gjort den traditionella fikon- och chokladkakan som jag gör till varje jul, bakat en plåt med havrebröd och – kokat min första sats med djävulssylt! Ni som brukar äta på Amarillo vet vad jag talar om. Djävulssylten man får där, ofta ovanpå en stor bit gratinerad chévre, är något alldeles speciellt. Jag har många gånger funderat på hur man skulle få till en motsvarande sylt själv. Efter en djupdykning bland finländska bloggar m.h.a. Google, hittade jag ett recept här. Jag modifierade det en aning, tog bl.a. bort oreganon som jag inte tycker ska vara med, och bytte ättikan till vinäger. Hade minst sagt en del tvivel då jag kände ångorna från kastrullen, men när jag sedan äntligen kunde smaka på den färdiga produkten kände jag hur mungiporna steg på mig medan ögonen slöts. Helt enkelt underbar! Imorgon blir det minsann Chicken Pocket a la Amarillo-style till middag här hemma!
Här är receptet såsom jag gjorde det. Sylten passar som sagt jättebra med ost, och speciellt chévre.

Foto: Eget collage, bild från Amarillo.fi

PS Orsaken till att hela, konserverade tomater är att föredra framom krossade, är att kvaliteten är så mycket bättre på dem.

0 svar på ”Djävulssylt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *