Lärkträd och julgran

God morgon! -12 visar termometern här idag och sällan har det väl varit så kallt till första advent. Men det bidrar ju onekligen till lite julstämning, och nu är huset pyntat och klart också. Apropå pynt – jag läser om lärkträdskvistar överallt känns det som. Titta bara här. Och här. Och här. Och nu har vi en egen också. När Amadeus och Jonas hämtade hem en lillajulgran igår knäckte de några kvistar åt mig samtidigt. Det finns, som tur är, faktiskt några lärkträd i skogen här i byn. Och nu pryder kvistarna sideboarden i vardagsrummet tillsammans med några guldkulor, och renarna från Pentik. Och i hörnet står den lilla granen som barnen klädde med förtjusning igår.
Önskar er en mysig lilla jul och första advent!

Foto: Privat

0 svar på ”Lärkträd och julgran”

  1. Ja, visst är de vackra – de snirkliga kvistarna med knotor och kottar. Jag måste plocka in lite fler tror jag. 🙂
    Så himla söt gran ni har. En liten ”bullo”… den gillade jag.
    Ha en fin helg!
    Kram

  2. Carola, Lilla Jul firar vi här alltid lördagen före första advent. Vet inte varifrån traditionen kommer. Man glöggar lite och så brukar det smälla i dörren då lilla jultomten kastar in ett paket åt barnen, sådär för att visa lite vad som komma ska. Men han visar sig aldrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *