Idag på Sandholm

Det är inte varje dag Antonia klär på sig ytterkläderna själv, frivilligt, och kommer med ut. Rättare sagt – det har aldrig hänt förut. Men idag gjorde det. Den första, riktiga snön föll i natt och nu lyser vinterns första snölykta på gården.


Vi har åkt pulka och skottat snö. Amadeus  slungade enligt utsago snö med sin egen lilla Valtra också. ”Lunga nöö!”

… och jag har stått och njutit av vår nya, liggande panel på framsidan av huset. Som ni ser så är det ännu bara grundmålat och spikhuvudena har försetts med akryl, så väggen är prickig som en flugsvamp nu. Jag hoppas på värme ännu detta år år, så att vi kunde få väggen målad ett andra varv. När solen ligger på blir den så varm att det vore helt möjligt, om det vore plusgrader och sol en dag. Är så glad att vi valde att svänga panelen på liggande – det är ju sååå mycket snyggare än stående, som det var innan.

… och så har vi lagt ut fågelbordet och fyllt det med solrosfrön. Jag hade förträngt att det var sprucket och hälften av fröna rinner direkt ner på marken vid varje påfyllning. Så vi behöver ett nytt. Och just fågelbord ska jag återkomma till i ett annat inlägg framöver.

Foton: Privata

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *