Allhelgonatid

Nu inleds Allhelgonahelgen. Ikväll är det Allhelgonaafton, imorgon Alla Helgons dag och på söndag Alla själars dag. Då är det också två år sedan vi begravde pappa.
Bilden nedan är från Skogskyrkogården i Stockholm, en plats som tillhör Unescos Världsarv och som på bilderna ser nästan magisk ut. När Skogskyrkogården skapades i början av 1900-talet var ambitionen att skapa något speciellt och banbrytande – en begravningsplats där natur och arkitektur bildar en harmonisk helhet. Idag räknas Skogskyrkogården till en av den moderna arkitekturens viktigaste skapelser och finns alltså dessutom upptagen på Unescos världsarvslista. Här kan man läsa mer om platsens historia. Jag har velat besöka den ända sedan jag läste denna fantastiska bok. (Och nej, jag är inte religiös, om nu någon fick för sig det.) Men eftersom jag aldrig ens haft tillfälle att sätta min fot i Stockhom, med undantag av Arlanda och hamnen, så lär det väl dröja innan jag kommer mig dit…

Ikväll dras vinnaren i Aqvia-tävlingen, så ni som tävlat får hålla utkik då!

Foto: Skogskyrkogården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *