Adventstid

Som ju alla vet så är det första advent nu på söndag, och adventsljusstakar finns det säkert lika många olika som det finns hem. Själva har vi ingen speciell ljusstake för adventljusen, utan vi har fyra Kivi-lyktor på rad istället. Något som blivit populärt de sista åren är ju att placera fyra blockljus på en bricka,och pynta på valfritt sätt  t.ex med mossa, nötter, dekorationsgrus eller dylikt, och binda eller sticka fast siffrorna 1-4 på ljusen. Färdiga siffror kan man köpa bl.a. på Hemtex.

Uppifrån och ned: Iittalas Kivi-lyktor, Cult Designs tomteljusstake samt ljusstake ur deras Change-serie, värmeljusstake i metall och trä från Bluebox.se, George Jensens rostfria modell och till höger om den en träljusstake med bockar från Ellos. Längst ned till vänster Ylva Skarps modell och till höger en hemgjord modell och bild lånad från Inspirations- och designbloggen.

Foto: Eget collage med bilder från ovanstående sidor

7 svar på ”Adventstid”

 1. Hihi har precis varit och köpt ett rött ljusfat till mina vita blockljus som får siffror i rött på sig. Fatet dekoreras i all sin enkelhet med polkagrisar =)

 2. Och jag sökte med ljus och lykta efter just vanliga polkagrisar ifjol som jag skulle ha som dekoration, inte det lättaste att hitta i Finland tydligen.

 3. Ja, då har vi samma ”problem”
  Jag har en riktig längtan efter rött detta året,
  då det det senaste varit mycket silver och svartvitt hos oss.
  Snyggt med Kivi-lyktorna som advensstake.
  kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *