God mat i mängder

Oj vad vi har njutit av god mat denna helg. Allra godast är den förstås när den intas i goda vänner sällskap, som igår då vi blev bjudna på middag av goda vänner och vi njöt av varje sekund. Men frossandet började redan på fredagkväll när jag fick ett ryck och tog fram en bit oxfilé som legat och ”bränt” i några veckor i frysen. Till det blev det sedan ädelostgratäng och rostade rotfrukter samt både trattkantarellsås och madeirasky. Desserten stod Jonas för, och då blev det förga förvånande, en kladdig chokladkaka. Dock inte en vanlig kladdkaka utan en riktig kaloribomb enligt favoritkocken Michael Björklunds recept, som ni hittar här. Ikväll avslutade vi helgen med middag tillsammans med lillebror och Jessica. Men det behövdes, för nu har jag en dyster vecka framför mig…
Kokbokshyllan som jag länge funderat på om jag överhuvudtaget ska ha eller inte i köket, fick sist och slutligen följa med hem från Ikea förra helgen, och nu har den kommit upp på väggen i köket. Förhoppningsvis börjar jag använda kokböckerna lite oftare nu – det blir inte av när de står i bokhyllan inne i vårt sovrum.

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *