Superb höstmiddag

Måste bara dela med mig av kvällens helt underbara höstmiddag. För en gångs skulle var vi två i köket och fick till en fantastisk dessert, med inspiration ur boken ”Mer än bara äppelkaka” av Claes Karlsson. Vi bottnade fyra glas med krossad digestive och smör, precis som i en cheesecake. Ovanpå detta hällde vi äppelklyftor som brässerats i en blandning av kanel, calvados, farinsocker och vatten, tills all vätska kokat in och äppelklyftorna var mjuka. Ovanpå detta hällde vi en cheesecakemousse gjord på Philadelphia, äggulor, socker och vispad grädde samt lite gelatin. Jag kryddade upp röran med lite kardemumma. Ovanpå strödde vi ytterligare lite av de krossade digestivekexen.
Varmrätten bestod av Moules Marineres, dvs musslor i vitt vin – men med tillskott av trattkantareller och en massa grädde 🙂 Till det färsk tagliatelle och ett glas vitt, förstås. Desserten fick sällskap av ett vin som heter Floralis Moscatel d’ Oro, och som smakar helt fantastiskt tillsammans med kanelkryddade desserter. Om det är något ni ska prova så är det detta!

Foto: Privat

0 svar på ”Superb höstmiddag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *