Sökes: Snygg golvlampa

I flera ÅR har vi sökt efter en ny golvlampa till vårt vardagsrum. Utan att hitta någon vi gillat, till ett vettigt pris. Det man får punga ut med för en designlampa anser jag nämligen inte vara riktigt vettigt, om man nu inte är gjord av pengar. Min favorit hittills har varit Le Klint´s ”Snowdrop”, men den veckade skärmen kommer jag inte helt överens med och som sagt – inte priset heller. Tack vare det här inlägget fick jag dock upp ögonen på en för mig ny, stilren lampa och jag föll för direkt. Den kommer från Nordlux och heter Vanila, och kostar ca 90 euro. Den är väldigt lik AJ-lampan, men faktiskt så gillar jag budgetvariantens formspråk bättre! Så nu gäller det bara att övertala regeringen, så att säga… Priserna på bilen nedan är förstås i svenska kronor, och till vänster Arne Jacobsens lampa, til höger Nordlux´s budgetvariant.

Foto: Proforma och Lampgallerian

0 svar på ”Sökes: Snygg golvlampa”

  1. Har sett på den lampan också men eftersom jag bara har sett den dyra versionen så fick det vara. Det blev en Ikealampa (Kulla) i stället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *