Villavslutning med kräftor och raketer

Imorgon är det äntligen dags för en av de allra bästa kvällarna på hela året – Villavslutningen. Jag älskar den högtiden. Det är så stämningsfullt med alla lyktor, marschaller och ljus i mörkret. Att få tända själv och att få se hur det tänds på alla andra villor runt omkring. Och så raketerna förstås! Dessutom har vi förlovningsdag imorgon. Det var just på villavslutningen, den 28.8, som vi förlovade oss ute på Tallören i fullmånens sken. För elva år sen!
Kräftor ska vi också äta imorgon. De senaste åren har vi pga skördetiden och alla andra projekt haft svårt att hinna ordna någon riktig kräftskiva, så vi har infört en tradition med att äta kräftor på villaavslutningen istället.

Villaväskorna är packade, raketerna likaså, och barnen är mer än ivriga över att få vara uppe sent imorgon och få se fyrverkerierna. Och ni over there i Svedala, som kanske inte vet vad Villavslutning innebär, så läs gärna det här, och det här. Det är tydligen så att man åtminstone i Norrland också börjat fira på liknande sätt, med en så kallad Lyskväll eller Stugsista. Kul!På återseende efter helgen!

Foto: Vin & Gastronomi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *