Svartvit fullträff

Oj oj oj – ännu en värdinnegåva som var en fullträff! Fick ju tidigare i somras SOS-brickan från Sagaform till Tallören, och i lördags kom våra gäster med denna fina present innehållandes en Aalto-lykta i grått glas samt svartvita servetter i Iittalas mönster ”Taika” (=magi). Helt perfekt till vår svartvita inredning i villan!
Mönstret Taika är annars ett mönster som jag inte reflekterat så mycket över tidigare, men nu kan jag inte få det ur mitt huvud. Det finns tre orsaker till detta. Den ena är förstås just servetterna vi fick. Den andra är att mönstret påminner mig om ett svartvitt mönster som fanns på några koppar vid mina föräldrars sommarstuga då jag var liten. Den tredje och sista är det här inlägget som Hildur med Fixa & Dona skrev för några dagar sedan. I våra skåp finns nämligen inget vettigt vardagsporslin alls, och det är något som borde åtgärdas. Vi äter varje vardag på trista, gråa tallrika från Ikea, och när det sedan är fest dukar vi med Villeroy & Bochs New Wave. Men för de där mittemellan dagarna, som fredagar och lördagar då man vill lyxa till set bara lite, så har vi inget kul att duka med. Och nu har jag, precis som Hildur, fått för mig att jag vill mixa enfärgat porslin i svart och vitt  med mönstrat porslin i den svartvita färgskalan. Och då vore Taika rätt så häftigt tycker jag. Hmm… Något att sätta upp på Önskelistan månne?

Foto: Privat

0 svar på ”Svartvit fullträff”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *