Sliten och trött

Ordet semester framstår som ett dåligt skämt just nu. Att driva spannmålsodling på drygt 60 hektar tar bara det nästan all tid i anspråk under sommarhalvåret, med all växtskyddsbekämpning, flyghavreplockning osv. På det ligger sedan ett antal externa projekt för J´s del. Utöver det har vi byggt om hela framsidan av trädgården, med ny marksten och gräsmatta (snart) och under det gjuten betongplatta med värmerör i. Inomhus har vi hallrenoveringen som stått stilla sedan påsk. Hur många småbarnsmammor skulle stå ut utan tambur i ett halvår, undrar jag?
Och ovanpå detta ännu allt som måste göra på Tallören i år. Det har hunnit gå fem hela år sedan villa, lider och dass målades första varvet, eller laserades, och det gick bara inte att spara det ett år till nu. Jag har jobbat med detta projekt varje kväll vi varit där, och sakta men säkert kan jag stryka en punkt åt gången på listan. Men som sagt, inte ens när vi är där får vi vara lediga. Vi är helt slutkörda båda två, men jag ska lägga i den sista växeln och göra allt för att bli klar före säsongen är slut. Och nästa år – då jäklar ska jag ligga i solstolen hela sommaren!

Här är årets arbetslista för Tallörens del:


2 svar på ”Sliten och trött”

  1. Pingback: Sand's Drömmar
  2. Pingback: Sand's Drömmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *