Skördetid

Det blev en söndag i skördetidens tecken. Jag och Antonia började dagen med att besöka vårt bästa kantarellställe här på fastlandet, och utdelningen var helt okej för att vara så tidigt. Ungefär tre liter fick vi med oss hem, och hundratals pyttesmå kantareller lämnade vi kvar i väntan på att de ska växa sig större. Resten av förmiddagen plockade jag svarta vinbär, som jag sedan gjorde en första sats gelé av medan Deo sov middagsluren. Efter det åkte jag iväg ut med mamma för att söka efter en hjortronmosse som pappa aldrig hann visa mig. Vi hittade den – men någon annan hade varit där före. Efter en supergod middag med rostad nypotatis, chiliaioli och grillad kyckling åkte sedan J och jag ut på hjortronjakt på våra egna marker. Några bär att tala om hittade vi inte, men desto finare natur att njuta av. Nu vet jag vart jag ska åka och fotografera nästa gång det är dimma, och vart vi ska åka på picknick med barnen. Och var vi ska plocka tranbär sedan i höst!

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *