Ett steg framåt

Idag har J och två av våra före detta byggpraktikanter jobbat hela dagen med att få framsidan av trädgården klar. Isolerat det sista kring betongplattan, fyllt med jord, fräst och jämnat ut där gräsmattan ska komma, nitat ihop och grävt ner aluminiumkantband mellan gruspartierna och det som ska bli gräsmatta osv. Det är hur mycket jobb som helst som inte syns om man inte vet om det. Sent igår kväll grävde vi ner de två större stenarna som ska ligga i gruspartierna, men de två mindre fattas ännu. Dessutom grävde vi ner plaströr att plantera barrväxterna i som ska vara intill stenarna. Jag valde blåen, och de satte jag i jorden idag. Meningen är att tuvorna av björnsvingel ska dit också, de som jag blev tvungen att flytta från stenpartitet då det måste ligga styroplast där under gruset,  pga betongplattan. Men efter xx antal veckor i exil ser tuvorna inte speciellt levnadskraftiga ut längre, och jag undrar om det är någon idé att plantera dem igen eller om man borde köpa nya. Problemet är bara att det inte är så lätt att hitta nya här.

En fråga som ännu är olöst, är var vi ska plantera om elefantgräset. Det stackars gräset har varit med om mycket och inte fått en ärlig chans att rota sig någonstans. Jag beställde det på postorder första sommaren vi bodde här, dvs 2006. Planterade det då tillfälligt, eftersom jag visste att allt skulle ändras om här någon dag. Sen dess har det flyttats ytterligare två gånger, trampats ner och lekts sönder av barnen, och nu stått i kruka hela sommaren. Det kan ju bli tre meter högt men är det 30 cm nu så är det ju bra…
Jag har nog en idé om var och hur man skulle kunna göra med det, men vi får se… Någon given plats finns dock inte för gräset, men det vore ju synd att inte ta vara på det, eftersom det under goda förhållanden kan bli riktigt fint, och också vara en prydnad i trädgården under vintern – som på de här bilderna.

Foto: Collage av bilder någonstans från nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *