En kväll i skogen

Ikväll fick jag chansen att åka ut i svampskogen alldeles själv, utan barn att bära på och hålla efter, och vilken lyx det är. En nödvändig vila för själen. Det bästa jag vet är ju att plocka svamp dessutom! Inte blev det sämre av att skörden var över förväntan heller, speciellt med tanke på mångfalden och att svamparna inte var så larvangripna som dom varit på andra platser i år. Härligt med diversitet i korgen! Karl-Johan, smörsopp, björksopp, fårticka, grönkremla, kantarell, citrongul slemskivling och sandsopp hade jag med mig hem.
Antonia gillar att rensa, så det fick hon göra. Amadeus behövde dock ingen kniv utan var fullkomligt nöjd med att köra grävmaskin i svamprenset och fylla skopan med allehanda rester.

Foto: Privat

0 svar på ”En kväll i skogen”

  1. Åh! Jag vill också ut i svampskogen! Men eftersom jag knappt ser någon skillnad på flugsvamp och kantarell är det kanske säkrast att jag håller mig därifrån…

  2. Pingback: Svampdrömmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *