Den 60:e IKEA-katalogen

Här i Finland får vi vänta ett par veckor ännu innan nya IKEA-katalogen dyker upp, men på Ikeas svenska hemsida finns nu katalogen uppe för den som vill tjuvkika. I år firar dessutom IKEA-katalogen 60 år. Det är världens största trycksak som trycks på 28 språk, i cirka 200 miljoner exemplar. Det finns numera ett högt samlarvärde i de gamla katalogerna från 1950-talet till 1970-talet. När vi tömde min farmors hus för fem år sedan hittade vi en katalog från 50-talet på vinden. Men sparade den gjorde vi förstås inte…
I Finland delas katalogen ut till hushållen i Helsingfors, Tammerfors och Åbo från slutet av augusti. Vi andra får snällt vänta till mitten av september, då katalogen finns att hämta på R-kioskerna.

Foto: Skärmdump från www.ikea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *