Poolhouse

Poolhouse är ett relativt nytt begrepp här i Finland. Första gången jag såg en dylik byggnad var på Fritidsbostadsmässan i Björneborg för några år sedan tror jag. Jag gillade det jag såg, men eftersom det var en så liten byggnad – tänk lekstuga – så  såg jag inte riktigt något användningsområde för den. Ja, om man nu inte har en pool då det vill säga. Men – Poolhouse-kollektionen finns numera faktiskt i två större format också, som kan användas som sommarstuga och för året-runt-boende. De ser superläckra ut tycker jag, men tyvärr finns det inga planlösningar på webbsidan. Intressant i varje fall, med tanke på att vi i framtiden, om typ tio år, kommer att bygga en separat strandbastu ute på Tallören.  Och sen, då vi blir pensionärer och något av barnen tar över jordbruket, ska vi bygga hus också. Drömhuset. Och Poolhouse Grande är minsann farligt nära det begreppet. Kollektionen är designad av Ville Witka och tillverkas av PeuraTalot. Här kan ni förresten se hur designern själv bor.

Foto: Bilder via Poolhouse och www.witka.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *