Vit strandtrift

För några år sedan klippte jag ut några bilder ur en trädgårdstidning, för att arkivera dem i vår trädgårdsmapp. Bilderna föreställde en omgjord radhusträdgård, där man satsat på just de element som vi också gillar – sten, grus och barrväxter. Dessutom hade man stigar av skiffer med vitt dekorationsgrus mellan plattorna – ursnyggt. Bland några stenar växte en blomma som då var ny för mig. Det visade sig vara vit strandtrift – en perenn och en blomma som också växer vilt på stränder – och som också finns i en chockrosa variant. Den passade perfekt in i den typen av trädgård, och sen dess har jag letat efter den på plantskolor jag besökt. Men det har alltid bara funnits den rosa varianten. Tills igår, då jag äntligen hittade den vita här i Vasa. Jag köpte förstås några exemplar och dom får nu stå i kruka så länge och vänta på att gruspartierna på framsidan blir klara. Så – nu har jag m.a.o tummat på min egen regel om att den enda perennen som ska finnas i vår trädgår är pionen…

Foto: Bilder lånade från Wild Ginger Farm samt Glädjekällans Trädgårdsblogg

0 svar på ”Vit strandtrift”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *