Picknick-mönstrets återkomst

Picknick-mönstret, designat av Marianne Westman (f 1928) och som återfinns på Rörstrands porslin från 1950-talet, är ett välkänt retromönster och idag ärMariannes serviser hett eftertraktade antikviteter. Några av hennes andra serviser är Mon Amie, Piggelin, Elisabeth, Mira Mare, Frisco och Pomona. Mönstret Picknick fick agera hyllvärmare i två år då det på 50-talet ansågs vara för vågat. Först 1954 ansåg man att Sverige var redo för Picknick. Nu 56 år senare har Marianne på Almedahls initiativ utformat Picknick för textila produkter. De säljs bland annat vi DesignTorget. Produkter som gjorda för sommarstugeliv tycker jag.

Foto: Bilder via DesignTorget

0 svar på ”Picknick-mönstrets återkomst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *