Lördagsdrink

Och regnet det öser ner.
Maken idkade växtskyddsbesprutning halva natten och pga både det och vädret stannade vi hemma denna helg. Nu har vi just ätit ugsnbakad lax med citrongräddsås, nypotatis och en mozzarellasallad. På köksbänken står en kladdig chokladkaka med valnötter och stelnar till lite. Till den blir det sedan körsbär, vaniljglass och ett glas marsala. Kanske skulle man kosta på sig en lördagsdrink också? Det är åratal sedan jag tittat i den vänstra delen av vårt barskåp – där allt det andra utom vinet står. Och alla mina likörflaskor från tiden före barnen har ingen rört på lika lång tid. Det här receptet från Lapponia låter lockande. Hjortron är mitt absoluta favoritbär och då alla ingredienser råkar finnas hemma så finns det väl inga ursäkter att låta bli?

Foto: Eget collage av bild från www.ruokala.net samt recept från Pernod Ricard Finland/Lapponia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *