Finländsk designkvalitét

Gedigo är ett finländskt företag som designar och tillverkar högklassiga förvarings- och inredningsprodukter för människan på väg, som de själva beskriver sig. Produkterna är tillverkade i hållbara och autentiska material såsom bomull, linne, ylle och trä. Färgerna och formerna är rena och avskalade med en touch av elegant, lantligt romantisk eller marin stil. Gedigo har för tillfället två olika kollektioner, Coastal Living och White Season, där bland annat köks- och badrumstextilier, sminkväskor, citykylväskor, bykpåsar, förstahjälpväskor, filtar och dynor ingår. Gedigo jobbar för hållbar utveckling genom att motsätta  slit-och-släng-kulturen och istället tillverka vackra och slitstarka produkter, som håller från generation till generation. Dessutom har de som mål att kunna producera alla produkter i Finland. Materialet införskaffas i så stor utsträckning som möjligt från Skandinavien, för att minska på transporterna. Företaget består idag av ägaren Anne-Marie Sundqvist och de båda formgivarna Idun Mattsson och Maria Ahola. De finns i Nådendal, en liten idyllisk stad på 15 km avstånd från Åbo.

Foto: Collage av bilder från Gedigos hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *