Vårblommor för grav och kruka

Nu ska jag iväg med mamma och köpa vårens alla gravblommor. Kanske blir det någonting hit hem också, även om det känns helt onödigt med tanke på att hela framsidan av huset ser ut som en kombination av ett sandtag och en leråker just nu. Som Lena på Byracka Design skrev – ”det går ju inte att polera upp en bajskorv” – haha! Men känner jag mig själv rätt så slinker det nog ner några Tusenskönor i kassen och till det förstås min favoritklängväxt då det gäller blomarrangemang – Sliderankan, eller ”Plättar i luften”, som den kallas. Den växten upptäckte jag för några år sedan tack vare den här boken,  ”Krukor ute” av Dorthe Vemboye, där den används i flera olika arrangemang. Den är så fin tycker jag och den är  otroligt tacksam att ha utomhus. Den tål vårt klimat bra och kan stå ute ända in i oktober utan att ta stryk av kölden. Så satsa på slideranka i år om ni tröttnat på murgröna!

Foto: Eget collage av bilder från AdLibris och okänd nätsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *