Sommarhus

Det finns mycket vi skulle göra annorlunda om vi skulle börja bygga sommarstuga idag, sex år senare. Det mesta faktiskt. Då valde vi stock, för att det skulle gå snabbt. Och jag ville ha en modell som liknande mina föräldrars stuga som ligger en bit ifrån. Nu har vi slitit hårt där ute och byggt och målat och burit i sex somrar, och nu vet vi att det inte är någon genväg att välja stockhus. Inte heller är det den stil vi nu tycker så mycket om – den moderna funkisen. Den fanns ju knappt när vi gjorde vårt val. Men det får vi leva med. Modellen skulle vi också ändra på, och bygga separat bastu direkt istället för att ha den i samma byggnad. Här är en modell som faller mig i smaken – sommarhus och bastu i olika byggnader men ändå sammanbundna med varandra med samma tak och med samma terass. Perfekt lösning. Jag minns inte varifrån jag sparade ner bilden, men jag tror att huset fanns med på Fritidsbostadsmässan i Björneborg för några år sedan, för jag kommer ihåg då jag gick på just den här terassen med grym ångest över vad vi själva byggt…

Foto: Okänt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *