Skogsmark på rulle

Rullgräs, det vill säga färdig gräsmatta som man köper på rulle och som man sedan bara rullar ut, har vi använt oss av ett par gånger då vi förnyat delar av trädgården. Otroligt behändigt, snyggt och värt varje cent anser vi. Men visste ni att man också kan köpa skogsmark på rulle? Jag stötte på denna produkt för några år sedan i samband med en Fritidssbostadsmässa. Det ligger liksom utanför våra möjligheter, på alla sätt och vis. Men OM vi hade obegränsad tillgång till pengar, och OM vi hade bilväg till vår sommarstuga, skulle jag knappast tveka. När vi grävde på tomten där för sex år sedan förstörde grävmaskinen halva vår slänt. På den ena halvan finns alltså den naturliga skogsmarken kvar, på andra halvan (till höger på bilden nedan – där den röda pilen är ska en trappa ner till bryggan byggas), växer nu bara en massa fula grästuvor. Det kommer att ta hur många år som helst innan den naturliga successionen gör att blåbärs- och lingronriset kommer tillbaka. Och tålamod har ju aldrig varit min starka sida… Men  smakar det så kostar det. Skogsmarken tillhandahålls av Green Puutarhapalvelu och kostar ca 25 euro per kvadratmeter. Vi skulle med andra ord få punga ut med sisådär 2 000 euro för att få tillbaka vårt ris i backen. Men drömma kan man ju!

Foto: Collage av egen bild, eget kludd samt bild från Green Puutarhapalvelu och en bild någonstans från nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *